Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 86. yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini belirterek "Tüm kadınlarımızı CHP çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyorum" dedi.

5 Aralık 1934 Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile Türk kadınlarının ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinden önce sağlandığına dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11 yıl, Romanya’dan 12 yıl, Bulgaristan’dan 13 yıl, Belçika’dan 14 yıl, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanımıştı. 5 Aralık 1934’te Mustafa Kemal Atatürk, bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük ederek, kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı için harekete geçerek tam 86 yıl önce en demokratik haklarına kavuşturdu" diye konuştu.

Atatürk’ün kadınlara vermiş olduğu hakların büyük ölçüde kağıt üzerinde kalmaya devam ettiğini savunan Çavuşoğlu, "Kadınlarımızın kendi kaderi ile birlikte ülke kaderinde de söz sahibi olabilmelerinin yolu siyaset yapmaktan geçmektedir. Ancak erkek egemen bir toplumda yaşadığımız için kadınlarımız seçmiş, ancak seçilme hakkını yeterince kullanamamıştır. Kadınlarımız, seçme hakkı olduğu kadar, seçilme hakkına da sahip çıkmaya devam etmelidir. Türk kadınlarının siyasette de yer almasının yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor, kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 86yılını kutluyorum. ‘Daha fazla Kadın, daha güzel Siyaset’ diyerek; tüm kadınlarımızı CHP çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyorum. Özgür, laik ve demokratik bir Türkiye ancak kadınların siyaset de hak ettiği yere gelmesi ile mümkündür" ifadelerini kullandı.