Pamukkale Üniversitesi Rektörü Sayın Hüseyin BAĞ Denizlinin en büyük ve itibarlı kurumlarından olan Bilim Yuvamız Üniversiteyi yönetmekte, ancak göreve geldiğinden bu yana tüm enerjisini eşine uygun kadro ayarlamaya adamakta, bunu asli görevi bellemektedir.  Rektörün bu liyakatsiz, torpilci anlayışı Denizlimizin gururu olmuş olan Pamukkale Üniversitemizin itibarını zedelemiş, ayaklar altına almıştır.

Sürekli olarak eşine kadro ayarlamakla uğraşan sayın Rektör daha önceki yaptığı atamalarda Bakanların ve YÖK’ÜN devreye girerek durumu yanlış bulmasıyla geri adım atmış olsa da görülüyor ki eşine kadro ayarlama sevdasını içinden atamamıştır.

Ülkemizde işsizliğin tavan yaptığı bugünlerde Sayın Rektör alınacak öğretim görevlisi için öyle şartlar belirliyor ki sınava ancak bir kişi girebiliyor ve bu kişi de sayın rektörün eşi oluyor. Yani belirlenen şartlar adrese teslim atama amaçlı kişiyi tarif ediyor. Koca üniversitenin hiçbir işi, bilim üretme derdi kalmamış tüm mesaisini rektör beyin eşinin kadro işine adıyor. Ayrıca sayın rektörün daha geçtiğimiz günlerde gündeme gelen; mahkeme kararlarını tanımaksızın, yargı otoritesini reddedercesine yine inatla yapmış olduğu adrese teslim, liyakatsiz atamalar da düşünülünce durumun vahameti daha da gün yüzüne çıkıyor.

Pamukkale Üniversitesi Denizlimizin ve ülkemizin göz bebeği olan saygın bir kurumdur. Bu şekilde liyakatsiz, torpilli atamalarla rektörün eşine kadro derdi ile uğraşarak bu güzide kurumumuzu ülke ve dünya kamuoyu önünde rezil etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Artık bu rezilliğe dur demenin vakti gelmiştir de geçmektedir. Bu gidişle sayın rektör atamaları iptal edildikçe dönüp dolaşıp eşine iş peşinde koşmaya devam edecek, şehrimiz ve üniversitemiz bu rezilliği yaşamaya devam edecektir.

Bizler bunca gencimizin, nitelikli yetişmiş eğitimli yurttaşımızın işsiz kaldığı, iş bulamadığı ülkemizde her şeyden vazgeçilerek sayın rektörün eşinin işi derdine düşülmesine itiraz ediyoruz. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BAĞ AİLESİNİN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR, BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜLMELİ BU UTANÇ ORTADAN KALDIRILMALIDIR.

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU