Cumhuriyet Halk Partisi Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, Çivril’in Emircik Mahallesinde elektriği kesilen vatandaşın evi, traktörü, şeftali ve elma bahçesi olduğu ve CHP’nin algı operasyonu yaptığı yönünde AKP İlçe Başkanının açıklamasına sert tepki gösterdi: Utanın!

73 yaşında kısmi felçli, şeker ve KOAH hastası vatandaşın elektriğinin kesilmesinin her ne kadar tek adam rejimi görmek istemese de ülkenin içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdiğini belirten Bedri Ataş, “Bizi çukur siyaseti yapmakla itham eden AKP İlçe Başkanı, gerçekleri çarpıtarak servis ediyor ve besleme yandaş basın da bire bin katarak bunu haber haline getiriyor. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde bir vatandaşın elektrik faturasını ödeyemediği için elektriğini kesilmesi kabul edilemez. Gerçekleri çarpıtarak beceriksizliklerini örtbas etmeye çalışmak tek adam rejimine bir katkı sağlamayacak. Burada aslolan vatandaşımızın elektriğinin borçtan dolayı kesilmiş olmasıdır. Kaldı ki iddiaların asılsız olduğunun belgelerini de kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Yandaş basında yer alan haberde, söz konusu vatandaşın elektrik faturasının 500 TL borçtan dolayı kapatıldığının belirtildiğini ifade eden Ataş, “Elektrik kesildiği tarihte abonenin güncel elektrik borcu 924,64 TL, geçmiş dönem borcu ise gecikme faizleri hariç 3 bin 850,20 TL, toplamda ise 4 bin 774 Lira 84 Kuruş’tur. Resmi kayıtlarda şahsın kendisine ait 446 metrekare arsası ve vergi borçlarından dolayı hacizli durumda 1989 model bir arabası bulunmaktadır. Ayrıca 3 bin 292 Lira 64 Kuruş emekli maaşı almaktadır. İddia edildiği gibi üzerine kayıtlı herhangi bir şeftali veya elma bahçesi ya da traktörü bulunmamaktadır” diye konuştu.

Yaşananların tek adam rejiminin ülkemizi getirdiği durumun bir özeti olduğunu vurgulayan Ataş, “Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, prim yatırmış emeklilerimizin maaşları faturalarını ödemeye bile yetmiyor. Bu gerçeği görmek istemeyen tek adam rejimi, yandaş basın aracılığı ile algı operasyonları yaparak, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor. İnsanlar elektrik faturalarını ödemek için arsalarını mı satsın? Emeklerimizi, sabit gelirlilerimizi, üreticilerimizi düşürdükleri durum ortadadır. Sonlarının geldiklerini görüyorlar. Son çırpınışları onları kurtaramayacak. Vatandaş bir an önce sandığın gelmesini bekliyor. İlk seçimlerde tek adam rejimi sandığa gömülecek. CHP iktidarında vatandaşlarımızın elektrikleri borçlarından dolayı kesilmeyecek” ifadelerini kullandı.