Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin sesi olduğu  Çivril’in Emirhisar Mahallesinde biriken elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen 73 yaşında, kısmi felçli, şeker ve koah hastası Ünal Güldal’ın haberi ile ilgili Aydem açıklama yaptı.

Aydem tarafından haberde yer alan elektrik kesintisi ile ilgili açıklamada hastanın kendilerine ‘cihaza bağlı hasta’ ya da ‘engelli hasta’ olarak başvuruda bulunmadığını belirterek, bu tür başvurularda Aydem'in elektrik kesintisi yapmadığını iddia etti.

işte yapılan açıklama;

28 Nisan 2022 tarihli “Engelli koah hastasının elektriğini kestiler, solunum cihazını köy kahvesine taşıdı” konulu habere yanıt niteliğindeki açıklamamızı tarafınıza aktarmak isteriz. 

“Cihaza bağlı hasta” olduğuna dair sağlık raporunu paylaşan müşterilerimize, borçtan kaynaklı enerji kesme işlemi uygulanmamaktadır. Habere konu olan, engelli ve koah hastası olduğu belirtilen Ünal Güldal isimli müşterimizin ise, tahsilat işlemlerinde “cihaza bağlı hasta” veya “engelli birey” olarak değerlendirilmesini sağlayacak herhangi bir başvurusu veya beyanı bulunmamaktadır.  

Müşterimiz ile görüşme sağlanarak gerekli bilgilendirme yapılmış, enerji açma işlemi ivedilikle bugün (28 Nisan Perşembe) gerçekleştirilmiştir.

Bu vesileyle, “cihaza bağlı hasta” olduğuna dair sağlık raporunu paylaşan müşterilerimize borçtan kaynaklı enerji kesme işlemi uygulanmadığını hatırlatmak isteriz.