Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Sivas Kongresi'nin 101. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Milli Mücadelenin ve Cumhuriyetin temellerinin 101 yıl önce bugün Sivas'ta atıldığını söyledi.

CHP Denizli  İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu 4 Eylül 1919'da yapılan Sivas Kongresinin 101. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

  Çavuşoğlu açıklamasında, "Bağımsızlık savaşımızın ve Cumhuriyetimizin temelleri Sivas'ta atıldı. Mustafa Kemal Paşa milli mücadelenin önemli bir bölümünü Sivas'tan yönetti. Atatürk burada bağımsızlığımıza karşı ittifak devletleri ve işbirlikçilerinin politikalarının er geç iflas edeceğini belirtmiş, azınlıkta kalsak dahi manda ve benzeri seçenekleri asla kabul etmeyeceğimizi ifade etmiştir.

 Atatürk sözlerini, 'Ya İstiklal, ya ölüm!' diyerek tamamlamıştır. İlelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresinin 101.yıl dönümünü gururla yad ettiğimiz bu önemli günde başta Türk ordularının ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu dava uğruna mücadele eden dava arkadaşlarını, şehitlerimizi ve merhum gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz" dedi.