CUMHURİYET YÖNETMEK BİLGİ İSTER

Tüm Makaleleri

CUMHURİYET YÖNETMEK BİLGİ İSTER

100. yılına girdiğimiz Cumhuriyet öyle mükemmel bir yönetimdir ki, daha 10. yılında bunu kanıtlamıştır.
10. yılında Cumhuriyet le yükselişin doruğuna ulaşan ülkemiz, 100. yılında malesef her yönüyle bir çıkmazın içine düşmüştür. Bu da gösteriyor ki; sorun Cumhuriyet'te değil, Cumhuriyeti kullananların ehliyetsiz ve yetersiz oluşundadır.
Bir yerde bir resim görmüştüm. Bir sürü maymun süper bir arabayı ele geçirmişler, içini dışını doldurmuşlar. Ama araç yürümüyor. Bugün Cumhuriyetimizin durumu tam da bu aslında. Ele geçirdiler ama, yürütemiyorlar. Bu yüzden diyorum ki; yetersizlik, eksiklik asla Cumhuriyet'te değildir, ele geçirenlerin kullanma bakımından yetersiz olmasından dır.
Bugün Ortadoğu coğrafyasına bakınca görüyoruz ki; Cumhuriyetimiz okadar yıpranmasına rağmen bir güneş gibi kendini farkettiriyor. Bu ülkede Atatürk'ü anlamayanlar, Cumhuriyet karşıtı şeriat çığırtkanlığı yapanlar başlarını kaldırıp baksınlar birkere. Ne kadar aciz durum da olduklarını görsünler.
İstanbul kadar nüfusu olmayan İsrail'e karşı, milyarlık nüfusa sahip İslam ülkeleri ne yapıyor?; beddua ediyor, toplanıp protesto ediyor, bayrağını yakıyor, mallarına ambargo koymaya çalışıyor, Türkiye'den Çin'den Rusya'dan müdahale bekliyor, yetmiyor Evliyalardan medet umuyor. Görülüyor ki kalabalık nüfusa sahip olmak sorunları çözmüyor, donanımlı eğitimli bir nüfus lazım ülkelerin gelişimi huzuru için.
Marketler eczaneler İsrail ürünleri, tarımsal ve hayvansal tohumlar İsrail ürünleri. Ambargo koyalım derken, bir de niye böyle olmuş diye düşünün. Onlar o nüfus ile bu alanları doldururken, milyarlık İslam coğrafyası ne yapıyordu? Yönetenlerin huzuru kaçmasın, lüks yaşantısı bozulmasın diye sadece cehalet üretiyorlardı. Herşeyi Allah'tan biliyor, herşeyi Allah'tan bekliyorlardı.
En az 3 çocuk, 5 çocuk söylemiyle Cumhuriyetimizin 100. yılını yönetenler ibret alsınlar ki, kalabalık nüfus değildir refaha ulaştıran. Cumhuriyetimiz eğitimli bilgili liyakatli donanımlı güçlü bireylerle refaha Aydınlık günlere kavuşacaktır.
100. yılımızı kutlarken; artık gençlerimize umut verelim, bilgili nesiller yetiştirelim, sanatçılarımıza sanatımıza doktorunuza sahip çıkalım. üretelim, üretene çiftçiye sahip çıkalım. Bu ülke bu milletindir, bu millete sahip çıkalım. Balık su dan çıkmadıkça, su da yaşadığının farkında olmazmış. Cumhuriyet'te kalalım.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun...