Neyi Bekliyoruz ?

Hepimizin hayatında ben buna nasıl dayandım,böyle bir şeyi haketmedim dediğimiz olaylar vardır mutlaka. Üstesinden gelen de oluyor gelemeyende ama zamanla görüyoruz ki zamanla hepsi geçiyor. Önemli olan bu  süreyi nasıl geçiriyoruz .

Bu süreçte yaşananlara tepkimiz, bizim gücümüzü belirliyor aslında .Çevremde sıklıkla karşılaştığım konulardan biri olaydan sonra ,‘’Karşımdakini üzmek istemedim o yüzden sustum , aman kırılmasın , aman üzülmesin’’  gibi cümleler . Peki karşınızdaki kişinin bundan haberi var mı ? Yani sizin kırıldığınızdan , o durumdan ,olaydan , davranıştan rahatsız olduğunuzdan haberi var mı ? Üzülmesin , kırılmasın derken kendinizi kırdığınızın ve üzdüğünüzün farkında mısınız ?Üzüldükçe kendinizi değersiz hissediyorsunuz ; olaylar travma boyutuna geliyor bu da insanı güçsüzleştiriyor.

Güçlü insanlar olayları daha kolay atlatıyor neden mi ? Çünkü şeffaf bir şekilde olaylardaki duygularını yansıtıyor. O zaman sende yapabilirsin…

Kırıldıysan  , üzüldüysen  ,için acıyorsa ve seviyorsan mutlaka söyle . Söyle ki karşındaki de sana nasıl davranması gerektiğini bilsin. Bilsin ki kırmasın , üzmesin , seviyorsa gelsin.İnanın hayat üzülmeye değecekkadar uzun değil .

Hayatta duygularını ve sevdiğini söylemeyi erteleme; çünkü hayat planladığın gibi gitmeyebilir, yarın hiç olmayabilir.

Saygılarımla…