Kültür Sanat

Miryokefalon Zaferi’nin 850. yılı Çivril’de kutlanacak

Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından Miryokefalon Zaferi’nin 850. yıl dönümü, Denizli’nin Çivril ilçesinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Çivril’de 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek program, 16 Eylül’de Yukarı Kufi Boğazı ile tarihi mekanlara yapılacak alan gezisiyle başlayacak. Aynı gün Çivril Garı’nda "Miryokefalon Savaşı ile İlgili Temel Yaklaşımlar ve Sorunlar" konulu panel düzenlenecek.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak

Etkinlikler, 17 Eylül’de Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.00’te çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek. Saat 14.00’teki kutlama programında; protokol konuşmaları, anı madalyası ile plaket takdimi, halk oyunları, resim ve fotoğraf sergisi ile mehteran gösterisi yer alacak. Ayrıca Çivril Belediyesi güreş takımı, geleneksel okçuluk ve atlı cirit ekipleri sahne alacak.

Programın devamında, 18 Eylül’de Denizli merkezde zaferin 850. yılına özel kitap tanıtımı, belgesel gösterimi ve akademik panel gerçekleştirilecek.

{ "vars": { "account": "G-7YJBF10L1T" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }