CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce bir çok kez Twitter hesabından saat verip önemli açıklamalarda bulunduğu videolar yayınlamıştı. CHP lideri bir kez daha takipçilerine randevu verdi.

Ne paylaşacağına dair bir ipucu veremeyen Kılıçdaroğlu mesajında “Bu akşam 22.00'de, burada buluşalım” ifadelerine yer verdi.

“HEPİNİZİN CANI CEHENNEME…”

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastinin firari şüphelilerinden emekli albay Levent Göktaş‘ın sosyal medyada gündem olmasının ardından Necip Hablemitoğlu eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Twitter hesabından “Leş pazarlıklar dönüyor belli ki, leş adamların elinde oyuncak olmuş memleket” paylaşımında bulundu.

Şengül Hablemitoğlu’nun bu tepkisinin ardından paylaşımını alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da bir paylaşım geldi.

CHP lideri paylaşımında “Mafyalar, yolsuzlar, 5'li çeteler, çantacılar, örgütler, uyuşturucu baronları, komisyoncular, soysuzlar… Size sesleniyorum, hepinizin canı cehenneme! Her tarafı lağım kokusu sardı. Bu devleti sizden temizleyeceğiz. Pirüpak bir ülke bırakacağım gençlere. Mirasım bu olacak.” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

2002 yılında öldürülen akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır, 27 Ocak 2022'de MİT tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

Dosyada eski albay ve avukat Levent Göktaş da suikastın planlayıcısı olarak suçlanıyor. Hakkında arama kararı olan ancak bulunamayan Levent Göktaş adıyla önceki gün Twitter'da açılan bir hesaptan video ile açıklama yapılacağı duyurulmuştu.

Hesabın gerçekten Levent Göktaş’a ait olum olmadığı anlaşılamasa da paylaşımlar sosyal medyada gündemin üst sıralarına tırmandı. Tartışmalar sürerken Göktaşl’ın avukatlığını üstlenen Hüseyin Ersöz müvekkili ve ailesi adına bir açıklama yayınladı. Eröz açıklamada  hesabın Göktaş'a ait olmadığını konuyla ilgili başvuruda bulunulduğunu yazılanlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.