Pamukkale Üniversitesi eski rektörü Hüseyin Bağ, rektörlük döneminde edindikleri ve eşi adına tapulu Denizli ili Tavas ilçesi Pınarlık mahallesi 771 parselde bulunan 9.874 m2’lik taşınmanızı satılığa çıkardı. Şu anda taşınmazın önünde “Sahibinden Satılık” tabelası bulunmaktadır. Hem de kendi üzerine kayıtlı satılık tabelasında kendi üzerine kayıtlı telefon numarası bulunmaktadır.

Denizli Ekspress haber merkezini arayan kişi “Tabelada bulunan telefon numarasını aradığını, telefona eski rektör Hüseyin Bağ’ın çıktığını ve taşınmaz için peşin 1 milyon 250 bin TL istediğini” söyledi. 1 milyon 250 bin TL istenen taşınmazın etrafına Bağ tarafından yüksek duvar yaptırıldığı ve sadece bu duvar için 450 Bin TL ödendiği de iddia edilmektedir. Beton duvarla çevrelediği yaklaşık 10 dönüm olan taşınmazın içerisine ultra lüks havuzlu bir villa yaptırmak istediği fakat rektörlük görevinden alınması üzerine bu plandan vazgeçildiği de iddialar arasında.

 

Denizli Ekspress Haber Merkezine gelen ihbarlarda eski rektör Bağ’ın, rektörlük döneminde edindiği 5 adet lüks aracını da sattığı iddia edilmektedir. Bu araçlar arasında SUV tarzı araçlar da bulunduğu, bu araçlardan birini aile büyükleri üzerinden aldığı “Engelli Aracı (ÖTV ve MTV indirimli) olduğu hatta bu araç için Pamukkale Üniversitesi hastanesinden engelli raporu alınırken tartışmalar olduğu ve ilgili doktoru sürdüğü iddialar arasındadır.

 

 

Gelen ihbarlar üzerine  Denizliekspres haber merkezi bir araştırma yaptı ve Bağ ailesine ait malvarlığı konusunda aşağıdaki bilgilere ulaşabildi

 

Hüseyin Bağ adına kayıtlı:

Tavas Karahisar’da 4 Tarla, Bağbaşı’nda 1 Daire, Yalova Termalde 1 Daire, Ford Transit ve 2012 model Renault marka araçlar.

 

Eşi adına kayıtlı:

Tavas Karahisar’da Tarla, Tavas Pınarlık’da Tarla (Haber konusu Sahibinden Satılık Arazi), Pamukkale Zeytinköy’de Daire, Merkezefendi Karahasanlı’daiki Residance (Evora Konutları), Muğla Kıyıkışlacık’da Daire, 2016 model Audi V8 silindir ve 2020 model Hyundai Hatchback araçlar.

 

Oğulları adına kayıtlı:

Renault marka 2020 model araç.

 

BAĞ'IN REKTÖRLÜK DEÖNEMİNDE 16 MİLYONLUK SERVETİN SAHİBİ OLDUĞU İDDİASI

 

Yukarıda adı geçen mal varlıklarından sadece Bağbaşı’ndaki daire rektörlük öncesinde edinilmiştir. Diğerleri ise 2017-2020 yılları içinde edinilmiştir. Toplam değerlerinin ise 14-16 milyon TL arasında olduğu tahmin edilmektedir. 

 Bağ’ın rektörlük döneminde edindiği malları satıyor olması “Mal mı kaçırıyor?” sorusunu akıllara getirmektedir. Daha önce de haber merkezimizce gündeme getirilen eski rektör BAĞ zamanında yapılan usulsüzlüklerden dolayı herhangi bir soruşturma açıldığında ve “Mal Beyanı” istendiğinde üzerinde haksız edinilmiş varlıkların görülmesi ihtimaldir. Acaba Bağ bu yüzden mi mallarını satıyor? Aslında herhangi bir Cumhuriyet Savcısı rektörlüğü döneminde edinilmiş mallara ve hesaplarındaki paralara kolaylıkla ulaşabilir. Ancak konuyu kapatmak için yapılacak bir soruşturmada “mevcut” mal varlığı beyanı istenip, “şüpheli bir durum yoktur” denilip dosya kapatılabilir.

 

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

 

Eski Rektör Bağ'ın, rektörlük görevi döneminde edindiği 16 milyon Liralık servetin araştırılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Denizli Cumhuriyet Savcılarının bir an önce harekete geçip, mallar satılıp kaçırılmadan eski rektör Bağ’ın görevde olduğu sürede kendisinin, eşi ve çocuklarının edindiği mal varlıklarını, hesaplarındaki paraları araştırıp ve bunları rektör maaşı ile nasıl edindiğini soruşturmalı ve gerekirse bu mallar üzerine tedbir konmalıdır. Bu noktada Pamukkale Üniversitesi mevcut yönetiminin de “yemek ihaleleri” başta olmak üzere Bağ döneminde basına yansımış ya da yansımamış satın almaları incelemeli ve usulsüzlük tespit edilen ve soruşturma gerektiren konularda kamu vicdanı adına ilgilileri harekete geçirmelidir.