TrabzonSpor Derneği adına açıklamalar da bulunan Birol Konak:

''Bu toplantı, Türk futbolundaki kirli düzene isyanın toplantısıdır.
Bu toplantı, haksızlığa, adaletsizliğe, eyyamcılığa baş kaldırının toplantısıdır.
Bu toplantı, paranın değil, alın terinin karşılığını bulması için düzenlenen bir toplantıdır…
Evet… Hepinizin malumu futbolumuzdaki kokuşmuşluk ve örgütlenme bugün Türk futbolunu bitirme noktasına getirmiştir.
Sahada hak edenin kazanmadığı bu çarpık düzenin ürünü sonucunda Türk takımları ne Şampiyonlar Ligi’ne ne de Avrupa Ligi’ne direk katılamayacak olmanın eşiğindedir.
Eyy TFF, eyy MHK! kirli ellerinizle Türk futbolunu bitirdiniz.
Senaryoyu kendiniz yazıp, kendiniz oynadınız. Trabzonspor ise bu oyununuzda çıkar-menfaat ilişkileriniz çerçevenizde size rahatsızlık vermesin diye dışladınız.
Ancak bu devran böyle gitmeyecek…
Türk futbolundaki bu düzen de değişecek.
TFF başkanının atama ile geldiği, MHK’nin bağımsız ve dik duramadığı, hakemliğin babadan oğula geçtiği bu düzen bizim düzenimiz değildir.
Bizim düzenimiz, alın terinin karşılık bulduğu, sporun dostluk ve barış çerçevesinde her kesimi kucakladığı bir düzendir.
Bu düzen içinde “Trabzonspor’u şampiyonluk yarışında nasıl durdururum?” diyerek geçtiğimiz sezon 3 maçta 7 puanını çalan Fırat Aydınus’a ve onun gibi düzen adamı olan Cüneyt Çakır’a, Mete Kalkavan’a, Ümit Öztürk’e, Abdulkadir Bitigen’e, Yaşar Kemal Uğurlu’ya, Ali Şansalan’a, Volkan Bayarslan’a yer yok.

Süper Lig başlayalı 4 hafta olmuşken, Trabzonspor’un 3 maçta bariz hakem hatalarıyla puan kaybetmesi tesadüf değildir… Belki Trabzonspor sahada istediğimiz futbolu oynayamıyor ama emin olun ki bu puan kayıpları saha dışında kurgulanmış şeytani bir operasyonun parçasıdır.

Trabzonspor Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşmekten kaçan, korkak zihniyet sorunları sürekli olarak halının altına süpürerek ne zamana kadar ört bas edeceğini düşünüyor acaba?
2011’in baş aktörlerinin son iki sezondur yeniden sahne aldığını görmemek mümkün değil. Ülke futbolumuz üzerinde kurdukları yapı ve sosyal medyadaki takipçileri ile Trabzonspor’un maç kaybetmesine sürekli olarak zemin hazırlayan ve saha sonuçlarında avuçlarını ovalayan bu işbirlikçilere artık dur deme zamanıdır!

Trabzonspor sadece Trabzon şehrinden ibaret değildir.

Trabzonspor sadece Türkiye değil sınırları Avrupa ve hatta dünyanın dört bir tarafında yayılmış bir taraftar kitlesine sahip büyük bir camiadır.

Unutulmasın ki bizler bir-beraber olduğumuzda hiçbir güç ve kuvvet bu birlik ve beraberlik karşısında ayakta dahi duramaz.

Trabzon insanı kendisine ülkesinin çimentosu misyonunu biçerken bunu sözde değil her zaman özde de yapacağını göstermiştir, göstermeye de devam edecektir.

Kimse Trabzonspor’un ve bizlerin sabrını sınamaya kalkmasın.

Bugünkü duruşumuzun da fırtına öncesi sessizlik olduğunu herkes iyi anlasın.

Tekrar altını çizmek isteriz ki biz başkalarına sunulan ayrıcalığı değil, sadece ve sadece adaleti istiyoruz.

İşte bunun için de Trabzonspor camiası da her zaman “Yanyana” olacaktır.
Kimse şunu unutmasın ki “Ahımız Var…”
Bu düzen de, bu devran da böyle gitmeyecek…'' dedi