Eğitim-İş Denizli Şubesi Sadettin Kıbrıslıoğlu Anaokulu'nun bahçesine yapılan trafo için tepki gösterdiler. Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan okul bahçesinde yaptığı basın açıklamasında şunları konuştu.

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulumuzun bahçesine bir trafo yapılacağını daha önce öğrenerek burada trafo inşaatı önünde tepkimizi dile getirmiştik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018/10 nolu genelgeye aykırı bir şekilde öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtmiştik.
Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu şehrimizin merkezinde sınırlı düzeyde okul bahçesine sahip olan Denizli’mizin köklü eğitim kurumlarından biridir. Anaokulu öğrencilerimizin oyun alanına bu trafonun yapılması vicdansızlıktır, sorumsuzluktur.

Yüksek gerilim hattının, radyasyonun içinde çocuklarımız nasıl eğitim görecekler, nasıl oynayacaklar? Bu okulda görev yapan öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur. Okul öncesi çocuklarımız teneffüse bile çıkamamaktadır. Günde yarım saat oyun etkinliği için bahçeye çıkarak dinlenmekte, oksijen almaktadırlar. Bu trafonun altında nasıl oyun oynayacak çocuklarımız?

Milli Eğitim Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre okullarımızda birtakım önlemler alırken bu trafonun yapılması büyük bir çelişki oluşturmaktadır.
Resmi kurumlarımızın İmar planlarındaki aksaklıkları ve mevzuat boşluklarını okullarımızın lehine düzenlemesi gerekir.

Okul bahçelerimizin imar ve tapu-kadastro sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerekir.

Eğitim-iş Denizli Şubesi olarak öğrenci, öğretmen ve eğitim emekçilerimizin haklarını koruma adına bu konuyu takip ediyoruz, takip edeceğiz.