100 Güne 100 Kitap eTwinning Proje Ekibi çocuklar için kitapokuyor.

100 güne 100 kitap eTwinning projesi ekibi, geçirdiğimiz bu zor günlerde çocukları yalnız bırakmıyor. Daha önce de  17ilde Kadın Kapalı Cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan çocuklar için çocuk kütüphanesi kuran 150 okul öncesi öğretmeni projenin instagram hesabı üzerinden canlı yayın yaparak, yayınevlerinde izin alarak, telif haklarına da saygılı bir şekilde, çocuklara etkileşimli kitap okuyor. Kocaeli - Gölcük İlçesi Düzağaç Anaokulu öğretmeni   Merve Yağcı’nın kurucusu olduğu 100 Güne 100 Kitap projesinde 4 yıldır yer alan, Hasan Veli Üğür Anaokulu öğretmenlerinden Ebru Öztürk ‘ün sınıfında ve  okulunun bir çok şubesinde bu projenin uygulanması sağlanmaktadır.

Kısa sürede ilgi gören instagram hesaplarıyla 33 bini geçen izleyiciye, öğrenciye, 150 öğretmen “Evde  kalın çocuklar biz size kitap okuruz “ diyorlar. Çocuklara kitap sevgisini aşılamak için ellerinden geleni yapan öğretmenler kaliteli kitap secimi için hem velilere örnek oluyorlar hem de çocukların kaliteli zaman geçirmesini sağlıyorlar. Aynı zamanda alanında değerli akademisyenlerle ve çocuk kitabı yazarlarıyla da canlı yayınlar yaparak velileri birçok konuda bilgilendiriyorlar.Her gün saat  18:00' de gerçekleştirilecek etkinlikleri aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. 

Hasan Veli Üğür Anaokulu 5 Yaş C sınıfı öğretmeni olarak Ebru Öztürk, 19.01.2021 Salı günü ,100 Güne 100 Kitap Projesi kapsamında, canlı yayında Hayvanlar Senfonisi kitabını etkileşimli bir şekilde okuyarak, ardından da kitapla ilgili bir çok etkinlik yapacak.

Bu süreci dile getirmek için, geçen sene Nisan ayında Ebru Öztürk’ün yazmış olduğu şiir ,proje ekibi öğretmenlerinden Yasemin Erkek tarafından çalınıp, söylenerek proje şarkısı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu şarkıyla öğrencilerin canlı yayına katılımları sağlanmaktadır.

​Ebru ÖZTÜRK

                                                                                                                     Okul Öncesi Uzman Öğretmeni