3 Kasım’da, Edremit MYO için açtığı öğretim görevlisi ilanına iki aday başvurdu. Ön değerlendirme sonucunda, puanı diğer adaydan düşük olan Muhammed Zahid Bayram, 28 Kasım’da yapılacak öğretim görevlisi sınavına girmeye hak kazandı. Bayram’ın, Altıeylül ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi ve AKP Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi olduğu ortaya çıktıBalıkesir Üniversitesi’nin 3 Kasım’da, Edremit MYO için açtığı öğretim görevlisi ilanına iki aday başvurdu. Ön değerlendirme sonucunda, puanı diğer adaydan düşük olan Muhammed Zahid Bayram, 28 Kasım’da yapılacak öğretim görevlisi sınavına girmeye hak kazandı. Bayram’ın, Altıeylül ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi ve AKP Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi olduğu ortaya çıktı.

DAHA ÖNCE DE AKP’Lİ İSİM KAZANMIŞTI

Daha önce de Balıkesir AKP il Yönetim Kurulu Üyesi ve Ensar Vakfı Yurdu Müdürü Hüseyin Murat Uysal, Bigadiç MYO için açılan öğretim görevlisi sınavını kazanmış, Uysal’ın bundan yaklaşık bir hafta önce de AKP İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na atandığı ortaya çıkmıştı.

İLAN KRİTERLERİ UYSAL’I İŞARET ETMİŞTİ

Balıkesir Üniversitesi, muhasebe ve vergi bölümüne “İktisat lisans mezunu, Liderlik ve Küresel Girişimcilik alanında tezli yüksek lisans” yapmış öğretim görevlisi alımı için ilan vermiş, ilanda yer alan kriterlere sadece Balıkesir AKP il Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal’ın uyması dikkat çekmişti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE MEMUR OLDU

Daha sonra ise AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üniversite yönetimine, Hüseyin Murat Uysal’ı belediyede tam zamanlı görevlendirmek üzere yazılı resmî talepte bulunmuş, üniversite tarafından kurum değişikliği onaylanan Uysal, Büyükşehir Belediyesi’nde memur olarak işe başlamıştı.

Uysal, akademisyen olmadan önce AKP il yönetim kurulu üyeliği ve Ensar Vakfı Yurt Müdürlüğü yapıyordu.