CHP Buldan İlçe Örgütü tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Merkezefendi Eski Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, CHP Buldan İlçe Başkanı Şenol Cerit,  İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Yoldaş, İzmir Buldanlılar Derneği Başkanı Sabattin Özer, Hayırsever İş Adamı, Siyasetçi İlhan Özcan, CHP Eski İl Başkanları Avukat Mahir Akbaba, Avukat Niyazi Oğuzlar, Deneyimli Politikacı Selahattin Koçdemir, Merkezefendi Eski İlçe Başkanı Sedat Demirci ve çok sayıda partili katıldı.

Kahvaltıda konuşan Buldan İlçe Başkanı Şenol Cerit “İktidara hazırız sloganı ile çıktığımız Buldan dayanışma kahvaltımızda, 20 yıldır süren iktidarın zulmünden kurtulmak için tüm çabalarımızla çalışıyoruz. Üreticinin alın terinin, öğrencilerimiz, gençlerimiz, daha iyi, güzel bir Türkiye için varımızı, yoğumuzu ortaya koyduk. Bu dayanışma kahvaltımıza katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu “Gerçekten çocukların yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye hayali ile mücadelesini sürdürmeye devam etme konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir arzu içindeyiz. Bugün buradayız, birlikteyiz, bu gün buradayız, birlikteyiz, güzel bir Türkiye hayalinden ve buy mücadeleyi yürüteceğimize bir kez daha hepinizin huzurunda söz veriyoruz” dedi.

Uşak Milletvekili Özkan Yalım “Buraya gelen tüm arkadaşlarıma iktidar yolunda, inşallah bu sene kasım ayında veya 2023 Haziran’da iktidarda buluşmak üzere” dedi.

“GELİYOR GELMEKTE OLAN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Birlik ve dayanışma adına Buldan İlçe örgütümüzün gerçekleştirdiği bu buluşmaya hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizde durumun ne kadar vahim olduğu hepimiz için aşikardır. O yüzden bugün burada bu kadar kalabalık, yan yana, omuz omuza olabildik, bu günü bir milat kabul edelim. Önce Buldan’da sonra Denizli’de kadın arkadaşlarımla çalınmadık kapı bırakmadan, ilk defa oy kullanacak genç seçmenler ki Türkiye’nin geleceğini, bu ülkede otoriter rejimden demokrasiye sandık yoluyla geçmenin tarihe yazılacak noktası olan genç arkadaşlarımızın o ilk oy kullanacak seçmenlere, değerli erkek arkadaşlarla birlikte de Denizli’yi en erken yapılacak olan seçime kadar kapı kapı dolaşalım. Diyelim ki ‘Yenicekent’te kuru üzüm taban fiyatını bekleyenler artık beklemesin, sene başında öğrensin istiyorsanız Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelin’ diyelim. ‘Kadın cinayetleri dursun diyorsanız, İstanbul Sözleşmesi tekrar yürürlüğe girsin’ diyorsanız bizim 24 saatin 24’ünde çalışma yükümlülüğümüz var. İşçisi emekçisi, çiftçisi her bir kesim, toplumun her kesimi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını bekliyor. O iktidar yolunu daha da güçlendirmek için, yeni yol arkadaşlarını aramıza katmak için birlikte dayanışma ile mücadele etmemiz gerekiyor. Bizler başaracağız ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını Cumhuriyet Halk Partisi ile Demokrasi ile taçlandırmanın halkı onurunu sizlerle paylaşacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna, ona yaraşır, onun devrimlerini ilkelerini, yol ve hedef seçmiş bir Cumhurbaşkanı oturtmak için gece gündüz çalışacağız. Buna inanıyoruz, başaracağız ve geliyor gelmekte olan” şeklinde konuştu.

“BURASI AİLEMİZİN KAHVALTI SOFRASI”

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel “Buldan’da bir kan değişimi yaşadık. Asile diyoruz. Burası ailemizin kahvaltı sofrası. Çevre yolunda buluşup gelebilirdik. Ama önce ilçe başkanlığına uğradık. Buldan ilçe başkanlığını görmeden önünden geçmeden buraya gelmek içime dahi sinmedi. Çünkü buralar bizler için baba evi. Baba evi dediğimiz çok önemli bir kavram herkes bir baba evinde doğuyor sonuçta. Herkes bir şeklide baba eninden ayrılıyor ama herkes bir şeyi biliyor. Orada bir baba evi var. O baba evinde çorba kaynıyor, baca tütüyor. Huzuru kaçarsa, düzeni bozulursa dönüp gideceği yer baba evi. Cumhuriyetin yüzüncü yılında tam da böyle bir noktadayız. Geçmişte çeşitli gerekçelerle başka partilere oy vermiş olanlar var. Bunların içinde çiftçisi var, son 1 yıldır, 2 yıldır yaşadıkları anasından emdiği sütü burnundan getirdi. Mazot fiyatıyla, gübre fiyatıyla, ürününün sahipsiz bırakılmasıyla, artan masraflarıyla öyle bir noktada ki neye uğradığını şaşırdı. Emekliler var, ayın sonunu getirsin diye verilen maaş önünü getirmiyor. Emekçiler var, ülkeyi yönetenler 6 ayda 100 bin lira maaş alıyor, ‘enflasyon maaşımı eritti, kendi kendime yüzde 40 zam yapacağım’ diyor ama askeri ücretliye ‘sen sene sonunu bekleyeceksin’ diyor. Bunun yanında gençler var, dünyanın en güzel ülkesinde doğmuşlar, bütün dünya bu ülke üzerinde hesap kuruyor, hayal kuruyor, ama gençlerin yüzde 75’i ‘fırsat bulursam yurt dışına giderim’ diyor.

Günü geldiğinde bu ülkede yeniden demokrasi kurulduğunda, yeniden hukuk devleti inşa edildiğinde, bu ülkede yeniden insanlar korkmadan konuşabildiğinde, emeğinin karşılığını alabildiğinde, Cumhuriyet Halk Partililerin yaptığı bu fedakarlıklara değecek” dedi.

“BENİM ADAYIM SİZSİNİZ”

Bir cumhurbaşkanı adayımız var diyen Özel, adayı merak edenlerin el kaldırmasını istedi. El kaldıran misafirlere “Adayımız sensin kardeşim. Şu yüzden sensin; şimdi bir aday bulacağı. Kapı komşunuzun eksiklerini siz biliyorsunuz, o kadının çocuğunun geleceğinden memnun olmadığını siz biliyorsunuz, o kadının kapısını çalıp siz girebiliyorsunuz, o Ak Partiden başkasına oy vermemiş ama halinden memnun olmayan o ablanın oyunu belki kocasının bile haberi olmadan komşuluk hatırı için alabilecek adaylar burada işte. Benim adayım sizsiniz.

Kimse kurtuluşu başka yerde aramasın. Bir partinin iktidara gelmesi için o partinin genel başkanının yürütmenin başına gelmesi lazım. Ama genel başkan bize bir çerçeve çiziyor diyor ki ‘ altılı ittifak,, aradan çıkacak mütabakat ve bizim Cumhurbaşkanı adayımız 13.Cumhurbaşkanı olacak’ diyor. O kadar. Ak Partinin yayın organı kanallarda bir tek istekleri var, sizi başka tartışmalar meşgul etmek. Bazen eskiden içimizde olup şimdi dışarından laf edenlerden den bizi aynı tuzağa çekmeye çalışanlar var. Size Özgür Özel Sözü, Cumhuriyet Halk Partisi sözü, bizim adayımız 29 Ekim 2023’de Çankaya Köşkünde vereceği resepsiyona davetiye yollayacak ya, o davetiyenin ardında bir imza var ya o imzayı sen değil de Atatürk görseydi, diyecek ki ‘işte benim Cumhuriyetimin yüzüncü yılı, işte benim Cumhurbaşkanım’ öyle bir adayımız olacak.

Bu örgütü korkutmaya, bu örgütün enerjisini, sömürmeye çalışanlara karşı sakın kimse oyuna gelmesin. Bizim oyun planımız şu; hep birlikte bir yıl boyunca bütün gücümüzle, kazanacağımıza inanarak hep birlikte birere birer birer o oyları toplayacağız.

İstanbul’da ben 19 gün sandık nöbeti tuttum bütün arkadaşlarımızla birlikte. Orada şunu gördük; İstanbul’da 33 bin 750 sandık vardı. Fark 13 bindi. Yani 3 sandıkta bir oy. Yani 6 sandıkta 2 oy. Buldan’da 6 sandıklı okullarda oy kullanılıyor değil mi? 1 kişinin fikri İstanbul’u kazandırdı. Son bir oy Cumhuriyetimizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini, bul ülkenin geleceğini belirleyecek. Önemli olan o oyu kimin attığı değil, o oyu atanla kimin konuştuğu. Bu seçimi kazanmak isteyen, bu seçimi kazanmak dışında bir alternatifi olmadığını düşünen herkes benim Cumhurbaşkanı adaylarımdı. Ben Cumhurbaşkanı adayı olarak sizleri görüyorum, sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum yarın sabahtan itibaren yataklarınızdan Cumhurbaşkanı adayı olarak kalın, hazırlanın yola çıkın. Ben size inanıyorum, size güveniyorum” şeklinde konuştu.