Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 3 dönümlük bir alanda bulunan küçük çam ağaçları bir şahıs tarafından kesildi. Dün Adalet mahallesinde gerçekleşen olayda kendisini mülk sahibi olarak tanıtan kişi alanda bulunan 90 ağaçtan 50’sini kesti. Durumu fark eden Adalet mahallesi sakinleri şahsa tepki gösterdi ve kesimi durdurdu. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU 

Vatandaşlara alanın sahibi olduğunu belirten şahıs tepkiler üzerine olay yerinden ayrıldı. Mahalle sakinleri herhangi olası bir kesime karşı alanda nöbet tutmaya başlarken ayrıca suç duyurusunda da bulundukları öğrenildi. Orman Kanunu’na aykırı bir şekilde kesim yapıldığı şüphesiyle suç duyurusunda bulunulurken, şahsın kimliği ise henüz öğrenilemedi. 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI 

Mahalle halkının tepkisine neden olan ağaç kesiminin tamamen durdurulması için ve alanın kamulaştırarak halka kazandırılması için mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı. Birçok mahalle sakini imza kampanyasını büyütmek için çabalarken, Denizli halkını da kamulaştırılmanın yapılması için imza kampanyasına destek olmaya davet ettiler.