Denizli halkının, seçim önü ortaya atılan usuz sosyal konut projesi yalanına yabancı olmadığını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Denizli halkı, 2015 genel seçimleri öncesi dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından açıklanan 250 Liraya 25 bin konut projesinin akıbetini merak ediyorken, bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 500 bin konut projesini büyük bir müjde olarak açıkladı. Yine seçim var, yine ucuz konut projesi. Gündemde seçim olunca, vatandaşın barınma ihtiyacı akıllarına ancak gelebildi” dedi.

Yanlış ekonomi politikaları yüzünden dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilme şansının kalmadığını savunan Başkan Çavuşoğlu, “Denizli’de CHP’li belediye Başkanı Ali Marım döneminde dar gelirli vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmeleri için tahsis edilen araziyi, hukuki süreç devam ederken parsel parsel satışa çıkaran, üniversite öğrencilerine yeterli yurt tahsis edemeyip tarikatların kucağına iten zihniyetin, dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut üretebileceğine inanmıyoruz. Bu proje de daha önce ekonomi bakanı Nihat Zeybekci’nin açıkladığı proje gibi seçimden sonra unutulup gidecektir” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu açıklamasında, “Açıklanan projeye göre 2 ­+ 1 konut 608 bin Liradan satışa sunulacak, yüzde 10’u peşin ödenecek ve geri kalanı 2 bin 280 Lira taksitle 240 ay vade ile ödenecek. Sözleşme imzalandıktan sonra ödemeler başlayacak. Vatandaş aynı anda hem kira, hem de TOKİ taksiti ödeyecek. Asgari ücretli vatandaşların bu yükün altından kalkması kolay görünmüyor. Ayrıca TOKİ taksitleri memur maaşına endeksli olduğu için 240 ayın sonunda konutun vatandaşa maliyetinin ne olacağı belli değil. Yine bu inşaat maliyetleri ile müteahhitlerin her gün teminat mektubu yaktığı, işleri yarım bıraktığı bir dönemde öncelikle bu ihaleleri nasıl gerçekleştirecekler? İnşaat maliyetlerini düşürmeden konutları bu fiyatlara nasıl mal edecekler belli değil” diye konuştu.

CHP iktidarında isteyen herkesin konut sahibi olabileceğini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Seçimden sonra kurulacak CHP iktidarında, isteyen herkes konut sahibi olabilecek. TOKİ'nin yapacağı sosyal konutlardan arsa ücreti alınmayacak ve maliyetin yüzde 40 oranında düşürülecek. Ev sahibi olamayanların yaşı ve geliri ne olursa olsun arsa maliyetsiz, peşinatsız, uzun vadeli kredi avantajı ile isteyen herkes ev sahibi olabilecekler” dedi.