Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in milletimizin bağımsızlık, inanç ve kararlılığının en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.
Başkan Tatık, mesajında şunları söyledi
“Bugün, Aziz Milletimizin inanç, cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkla kurduğu Cumhuriyetimizin 102. yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyor, heyecanını yüreklerimizde hissediyoruz. 29 Ekim 1923, tarihimizin dönüm noktalarından biri olup, milletimizin ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek iradesine sahip çıktığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen büyük mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyetimiz, Türk milletimizin bağımsızlık tutkusunun ve kararlılığının en güçlü ifadesidir.”
Tatık, genç nesillere Cumhuriyet değerlerini aktarmanın önemine de dikkat çekerek, “Genç nesillerimize, Cumhuriyetin getirdiği değerleri, anlamını ve önemini en iyi şekilde aktarmak, onlara sorumluluklarını öğretmek, onların bu bilinçle yetişmesini sağlamak bizim en hayati meselemizdir. Çünkü geleceğimiz, onların omuzlarında yükselecektir. Cumhuriyet, sadece geçmişin bir mirası değil, geleceğin de teminatıdır” ifadelerini kullandı.
Mesajında ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu
“Bizler, Cumhuriyetimizin ışığını yüreklerimizde taşıyor; Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği bu kutlu mirasa sahip çıkmanın sorumluluğunu hissediyoruz. Daha güçlü bir Türkiye ve daha aydınlık bir gelecek için çalışmaya, üretmeye, birlik ve beraberlik içinde ilerlemeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”