GENEL

Başkan Dere: Borç 17,5 Milyon TL’ye Düştü

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, belediyeyi 116 milyon TL borçla devraldıklarını, borcun büyük bölümünün ödendiğini ve kalan borcun 17,5 milyon TL’ye düşürüldüğünü açıkladı.

Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, 2024-2025 yıllarına ait belediyenin mali raporlarını kamuoyuyla paylaştı. Göreve geldiklerinde Çivril Belediyesi’ni 116 milyon 245 bin TL borçla devraldıklarını açıklayan Başkan Dere, bu borcun büyük bölümünün ödendiğini ve kalan borcun 17 milyon 500 bin TL’ye düşürüldüğünü duyurdu.

Başkan Dere, yapılan mali iyileştirme çalışmalarına ilişkin verdiği bilgilerde, devralınan borcun 98 milyon 745 bin TL’sinin belediye imkânlarıyla ödendiğini belirterek, mali disiplin ve şeffaf yönetim anlayışıyla önemli bir yükün ortadan kaldırıldığını vurguladı.

48 Milyon TL’lik Kredinin Kullanım Detayları Açıklandı

Çivril Belediyesi tarafından 2024-2025 döneminde toplam 48 milyon TL kredi kullanıldığını ifade eden Başkan Dere, bu kaynağın hangi alanlarda değerlendirildiğini de kamuoyuyla paylaştı. Dere, kredinin:

  • Yüzde 58,33’lük kısmının (28 milyon TL) personel haklarını korumak amacıyla kıdem tazminatları ve işçi alacaklarının ödenmesinde,

  • Yüzde 41,67’lik bölümünün (20 milyon TL) ise belediyenin hizmet kapasitesini artırmak için alınan 15 adet hizmet aracının finansmanında kullanıldığını söyledi.

Kurumsal Yapı Güçlendirildi

Belediyenin kurumsal altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Dere, meclis kararıyla 2024 yılında 1, 2025 yılında ise 20 olmak üzere toplam 21 yönetmeliğin hayata geçirildiğini açıkladı. Bu düzenlemelerin belediyede işleyişi daha sistemli ve sürdürülebilir hale getirdiğini ifade etti.

Personel Eğitimine Önem

Personel gelişiminin belediyecilikte büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Semih Dere, son iki yıl içerisinde belediye çalışanlarına yönelik toplam 16 ayrı işçi eğitimi düzenlendiğini belirtti. Başkan Dere, “Daha güçlü, daha şeffaf ve sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışıyla Çivril için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

{ "vars": { "account": "G-7YJBF10L1T" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }