Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, gazetecilik mesleğinin demokrasinin olmazsa olmaz yapı taşlarından birisi olduğunu söyledi.

Basının, toplumun bilincini artırmak, kamuoyu oluşturmak, kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri yerine getirdiğini aktaran Bülent Nuri Çavuşoğlu, toplumun gelişmişlik düzeylerini belirleyen farklı kriterlerin bulunduğunu, bu kriterler arasında basının tarafsız, ilkeli ve özgür olabilmesinin yer aldığını kaydetti. Türkiye'de, son yıllarda en çok özlem duyulan şeylerin başında tarafsız ve bağımsız haber ve yayınların geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Ekonomik krizin tüm yurttaşları olumsuz etkilediği, hayatın her alanında haksızlıkların ve hukuksuzlukların olduğu ülkemizde basın çok önemli bir rol üstlenmektedir. Döviz kurunda yaşanan aşırı dalgalanmalar ve artan girdi maliyetleri nedeniyle özellikle son iki yıldır başta yerel gazeteler olmak üzere birçok basın ve yayın kuruluşunun zor şartlar altında yayın yapmaya çalışmaktadır. Yerel basının ayakta durabilmesi için resmi ilan ücretlerinde gerekli iyileştirmeler yapılmalı, yerel basına verilen ilanlar, tasarruf tedbirleri kapsamından çıkarılmalıdır. Bir an önce gerekli önlemler alınmazsa kısa süre sonra çok sayıda yayın kuruluşu kapanacak ve çok sayıda basın emekçisi işsizler ordusuna katılacaktır” diye konuştu.

Çavuşoğlu mesajında, “Bu güne kadar çeşitli nedenlerle aramızdan ayrılan tüm basın emekçilerini saygıyla anıyor, baskı ve sindirme uygulamalarına rağmen görevini layıkıyla yapmaya devam eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadesini kullandı.