Aydın-İzmir karayolu üzerinde Argavlı Mahallesi'nin ormanlık alanında yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Söke Argavlı yangını, rüzgarın etkisiyle çok geniş bir alana yayıldı. Hava kararana kadar 12 helikopter, 7 uçak ile havadan yapılan müdahale, gece boyunca gece görüşlü 5 helikopterle sürdürülecek.

Yangına karadan ise 56 arazöz ve su tankeri, 7 dozer, 540 yangın söndürme işçisi,orman muhafaza memuru,orman mühendisi yangın uzmanı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD, ilçe Belediyelerinin ekipleri ile gönüllü vatandaşlar müdahale ediyor.

ARGAVLI'NIN YAMAÇ BÖLÜMÜ TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın etkisiyle zaman zaman yön değiştiren alevlerin tehdit ettiği Argavlı Yamaç Mahallesi'nde Jandarma ekipleri önlem alarak mahalle sakinlerini ve hayvanları tahliye etmeye başladı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’da Yamaç Mahallesinde çalışmaları takip etmeye başladı.

ALEVLERİN 10 KİLOMETRE UZAĞINDAKİ YAMAÇ MAHALLESİNDE TEDBİR ALINDI

Söke’de yanan bölgenin yaklaşık 10 kilometre arkasında kalan Yamaç Mahallesi’ne rüzgarın etkisiyle alevlerin sıçrama ihtimaline karşı tedbir alındı. Olası bir olumsuzlukta mahallenin tahliyesine karar verileceği ve bu amaçla çok sayıda minibüsün hazır halde bekletildiği ifade edildi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Hüseyin Aksoy gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* “Yangın 18.00 sıralarında 112 Acil çağrı Merkezine yapılan bir ihbarla öğrenildi. Havadan ve karadan tüm ekiplerimiz müdahale etti. Şiddetli rüzgar olması nedeniyle kontrol altına alınması mümkün olmadı. Şu anda yaklaşık 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor. Şu an kontrol altına alınmış değil.

* Ekipler alanda çalışmalarını sürdürüyor. Temennimiz kontrol altına alınması. Gece görüşlü 3 helikopterin hazırlıkları yapıldı. Kısa süre sonra onlar da yangına müdahale edecekler. Yangının rüzgarın etkisiyle Yamaç Mahallesi’ne gelme ihtimali vardı. Biz bütün ön hazırlıkları yaptık.

* İnsanları ve hayvanları tahliye etmek için çalışmalar sürüyor. Ancak şu anda bu mahalle için yangın, risk oluşturmuyor. Rüzgarın yönü değişir ve şiddetli rüzgar çıkar ise tahliye dilecek. Ancak gece rüzgarın şiddetinin azalacağı sabah saatlerinde daha da azalacağı söylendi. Temennimiz bu süreç içerisinde yangın kontrol altına alınır.”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke ilçesi Argavlı Mahallesi’ndeki orman yangını alanında incelemelerde bulundu. Sosyal medya hesabından yangın bölgesinden fotoğraflar paylaşan Çerçioğlu, yangına müdahale eden araç ve personel sayılarını açıkladı.

Çerçioğlu paylaşımında “Söke ilçemizin Argavlı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına; 11 arazöz, 14 tanker, 5 iş makinesi, 86 yangın müdahale personeli ve 158 destek personelimiz ile müdahale ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA

Söke’de başlayan orman yangını tüm müdahalelere rağmen devam ediyor. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangın bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi.

Söke Kaymakamlığı’na vekalet eden Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de bölgeye gelerek bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Kaymakam Yücel, “Söke ilçesi Argavlı ve Sazlı mahalleleri arasında yangın devam ediyor. Valiliğimiz, AFAD Koordinasyonu Başkanlığı’nda Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de tüm imkanlarıyla belediye ekipleri ile müdahaleye devam etmekte. Şu an için can ve mal kaybı yok, tüm tedbirler alındı. Alanda tüm ekiplerimiz müdahaleye devam ediyor. Bölgede bulunan hayvan ağılları da tedbir amaçlı boşaltıldı” dedi.

Alevlerin rüzgarın yön değiştirmesiyle yerleşim yerleri doğru ilerlemesi ise bölge halkını tedirgin etti. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.