İşte saat saat yangınlarda son dakika gelişmeleri

15.40: DALAMAN'DA YANGIN ÇIKTI

Muğla'nın Dalaman ilçesi Cafer Mahallesi Kuzmuar mevkiindeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Dalaman Havalimanın da karşısında yer alan ormanlık alandan yükselen dumanlar nedeniyle olay yerine ekipler sevk edildi. Helikopterlerle havadan ve arazöz ile orman isçilerince karadan müdahale sürüyor. Yangının şu an için havalimanına herhangi bir tehdit oluşturmadığı da öğrenildi. Ekiplerin çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor.

14.58: KÖYCEĞİZ'DEKİ YANGIN DENİZLİ SINIRINA DAYANDI

Köyceğiz'deki yangının 11'nci gününde alevler, Çövenli Yaylası yakınındaki ormanlık araziye ulaşınca burada yaşayanlar evlerinden tahliye edildi. Çövenli yaylası ile Muğla-Denizli sınırına yakın Çiçekbaba mezarı zirvesi arasındaki hatta yoğun dumanlar gökyüzünü kapladı. Bu bölgeye uçak ve helikopterler tarafından yoğun su müdahalesi yapılıyor.

DENİZLİ1

14.00: MİLAS'TAKİ YANGINDA SON DURUM

Milas'taki orman yangını 9'uncu gününde, Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında yüksek kesimlerde devam ediyor. Mahallede söndürme çalışmaları yoğunlaşırken, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Alevlerin ilerlediği Yeniköy Termik Santrali yetkililerinin Belarus'tan kiraladığı 15 ton su atma kapasitesine sahip MI-26 tipi helikopter, bugün kullanılmaya başlandı.

milastaki-yanginda-9uncu-gun_8443_dhaphoto1

11.30: MARMARİS'TE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Marmaris'in 7 kırsal mahallesinde 9 gün süren orman yangınlarında 13 bin 650 hektar kızılçam orman alanı zarar gördü. Büyük üzüntü yaşayan bölge sakinlerinden Özgür Korkut, "Keşke evim yansaydı ormanlarımız yanmasaydı. Bizim geçim kaynağımız ormanlardı" dedi. Yangınlar kontrol altına alınarak söndürülürken, bölgede soğutma çalışmalarına devam ediliyor.