AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki dün Denizli’de bir dizi programa katıldı. Haseki, AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada; “1994’de belediye başkanı olarak Kayseri’de başladığımda da biz büyükşehiri CHP’den almıştık, içeri tamamıyla militan kadrolarıyla doluydu.” sözlerini kullandı. Haseki’nin bu sözlerine yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan geldi.

Gülizar Biçer Karaca’nın Haseki’ye video’lu cevabı şu şekilde;

KOPYA KONUŞMA ELEŞTİRİS

Sayın Özhaseki dün Denizli’deymiş. Denizli’de mikrafonu bulunca esmiş, yağmış, gürlemiş. 1 gün önce de Uşak’ta aynı cümlelerle konuşmuş. Şöyle Sayın Özhaseki elinde herhalde ortak bir metin var ve her ilde bunu konuşuyorsun. Denizli’den sonraki ilde ne konuşayacağını merakla bekliyoruz.

GEÇMİŞİ HATIRLATTI

Kendisinin yerel yönetimde olduğu zamanı övmüş. Bunun cevabını zaten Kayseri’deki hemşerilerimiz verecek. Militan belediyecilikten bahsetmişsiniz. 2004 yılında AK Parti Denizli’de yerelde belediye başkanlığını kazandığında belediye başkanınızın ilk icraati belediyede yıllarca çalışan insan yüzlerce insanı işsiz, aşsız bırakmak oldu. Yerine belediye başkanına biat edenler geldi. İşte asıl militan belediyecilik budur. 31 Mart hezimetini bir türlü hazmedemediniz, kabul edemediniz. Sizlerin Belediyecilik anlayışı ile CHP’nin derman belediyecilik anlayışı örtüşmüyor. Sizler yandaş vakıflara kamu kaynaklarını, vatandaşın hakkını aktarmayı belediyecilik anlayışı olarak görüyorsunuz. Siz bunu yaparak militan kadrolar yetiştirmeyi hedefliyorsunuz. Militan beleciliği bu ülkeye siz gösterdiniz.

CHP’Lİ BELEDİYELER

CHP’li belediyeyi vatandaş nasıl biliyor? Sizin maske dağıtamadığınız günlerde maskelerini belediyelerden aldılar. Kamu kaynaklarının vatandaşlara harcandığını CHP’li belediyelerden gördüler.

“MİLİTAN SİZSİNİZ”

Denizli’ye gelmişken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’na, ‘2019 yılında belediye başkanı adaylığında söz verdiği halk plajı nerede diye sorsaydınız. Osman Zolan’a bütçenin üzerindeki ödeyemediği borç ve faiz yükünü sorsaydınız. Denizli’nin ekmeğiğini alın terini kendi koltuğu için harcayan, yandaşlara peşkeş çeken büyükşehir başkanlığının bütçesini önüne getirseydiniz. Belki o zaman utanır bu cümleleri sarfetmezdiniz. 2015 yılında Denizli’de 250 lira taksitle konut yapacağız diyip milleti toplayıp makbuz aldığınızı ne çabuk unuttunuz. Nerede 250 bin konut? Keşke bunu da sorsaydınız. Bunları sorsaydınız samimiyetinize inanırdık. Kişi kendisi gibi bilir her işi. Militan da sizsiniz, halkın kaynaklarını yandaşa peşkeş çeken de sizsiniz ve belediyeleri borç batağına sürükleyen de sizlersiniz.